Ponedeljkovo dopoldne smo z mlajšimi košarkaricami preživele v domači dvorani, kamor so se pripeljale tudi nasprotnice iz OŠ Škofljica in OŠ Drska.

Po suverenem začetku Žirovk (8:0), so se prebudile Novomeščanke in do konca prve tretjine izenačile rezultat. Enakovredna druga tretjina je prinesla nestrpen zaključek, ki pa je z več zbranosti ter zadetih košev tehtnico prevesil na stran OŠ Drska, ki je zmagala z rezultatom 28:25.

Nekoliko utrujene so se zmagovalke podale na svojo zadnjo današnjo tekmo. Košarkarice OŠ Škofljica so se držale vidno začrtanega cilja (zmage). Od tega niso odstopale niti za sekundo ter tekmo zaključile s suvereno zmago (35:15).

Polfinalno tekmovanje smo sklenile domačinke ter zmagovalke druge tekme. Odlična obramba, kolektivna igra in zadeti koši v trenutku, ko je bilo najbolj potrebno, so našim dekletom prinesla vse dobljene tretjine ter zasluženo zmago (27:19).

Ker sta bila na sporedu dva polfinalna turnirja, so si pravico na FINALU zagotovile 4 ekipe. Med njimi so zasluženo tudi naše košarkarice, saj so danes osvojile 2. mesto.

Vsem igralkam čestitamo za borbenost, srčnost, požrtvovalnost in obenem neustrašnost proti fizično močnejšim/starejšim nasprotnicam. Naj vas v taki luči krasi tudi finalni nastop.

Hvala vsem navijačem, učiteljem ter učencem šole za bučno podporo s tribun.

REZULTATI:

  1. mesto OŠ ŠKOFLJICA
  2. mesto OŠ ŽIRI
  3. mesto OŠ DRSKA

Related Images:

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)