Četrtkovo dopoldne smo preživeli v naravi, kjer so učenke in učenci v skupinah oblikovali plakate z različnimi tematikami, o katerih so raziskovali in izvedeli marsikaj novega med bivanjem na Mariborskem Pohorju. Pod drobnogled so učenke in učenci vzeli naslednje teme: značilnosti Pohorja, kamnine, orientacija v naravi, gozd, glive, splavarjenje in čebelarstvo.

Krasno vreme smo v popoldanskih urah izkoristili za pohod do Areha. Najprej smo si ogledali notranjost Cerkve sv. Areha. Blizu cerkve stoji Ruška koča, kjer so učenke in učenci dobili žig in dopolnili zbirko žigov v planinskih knjižicah. Sledila je najbolj pričakovana dejavnost današnjega dne: igranje disk golfa, ob kateri so se učenke in učenci pošteno razgibali in preizkusili svojo spretnost in natančnost.

Po vrnitvi v hotel so učenci izkoristili enourno druženje ob različnih športnih igrah in drugih dejavnosti, saj so kmalu sledile predstavitve plakatov.

Drugi vrhunec četrtkovega dne pa je bil orientacijski tek v temi, pri katerem so učenke in učenci sledili puščicam in na poti odgovarjali na zastavljena vprašanja. Poleg pravilnih odgovorov je bil tokrat za vidnejšo uvrstitev pomemben tudi čas celotne ekipe.  

Četrtkov dan smo končali z zabavo, na kateri so se učenke in učenci zavrteli na znane melodije slovenske narodnozabavne glasbe.

Danes nas čaka še ogled štajerske prestolnice in spretnostni labirint sredi koruznega polja.

DSC_0088

Slika 11 of 12

Related Images:

(Skupno 767 obiskov, današnjih obiskov 1)