Tudi letos smo obeležili DAN SLOVENSKE HRANE ter pripravili in izpeljali 13. TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, ki je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka oz. živil , ki morajo biti pridelana in predelana v Sloveniji.

Posebno pozornost ob tem dogodku smo namenili kruhu. Po šoli oz. v  jedilnici smo izobesili plakate s pomenljivo vsebino in pravljično ilustracijo priznane slikarke Ančke Gošnik Godec. Učenci so najprej poslušali objavo po zvočniku in prisluhnili zastavljenim vprašanjem, nato so po razredih pod vodstvom razrednikov in učiteljev izvedli različne načrtovane spremljevalne aktivnosti.

Izmed vseh sodelujočih učencev, ki so pravilno odgovorili na zastavljena vprašanja, smo ob pomoči učenk 9. b razreda, Leje, Kaje in Katarine izžrebali šest nagrajencev. Žiga Tušek 4.b, Nena Erznožnik 3. a, Maja Pečelin 4. c, Aleks Kosmač 5. b, Viktorija Žakelj 7. c in Erik Poljanc 8. c so prejeli simbolično nagrado: hlebček polnovrednega kruha, ki so ga je posebej za TSZ spekli na Žnidarčkovi domačiji  v Žireh in donirali ob tem dogodku. Hvala.

 

»NAJ ZAJTRK POSTANE NAVADA IN POSEBEN PRAZNIK VSAKO JUTRO!«

Related Images:

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)