Torek, 14. 6. 2022

Če bi sodili po zajtrku, je dan enak dnevu ☹. Kar pa se dogodkov tiče, se dnevi med seboj razlikujejo. 😊. Današnji dan nas je popeljal v Tarragono, ki je pristaniško mesto na SV Španije, ob Sredozemskem morju. Je glavno mesto province Tarragona, ki je bilo ustanovljeno v 5. stoletju pred našim štetjem kot rimska kolonija. Ogledali smo si odlično ohranjene ostanke rimskega mesta Tarraco. Dve in pol urni obhod nam je hitro minil, ob pripovedovanju in vodenju odličnega vodiča, ki nam je na zelo zanimiv in primeren način predstavil celotno zgodovino mesta. Pokazal nam je tudi, kako si mestna občina prizadeva za nadaljnja arheološka izkopavanja ostankov rimskega cirkusa Tarraco, ki je bil najbolj priljubljen množični spektakel v rimskem času. V tem ograjenem prostoru so bile dirke z vozovi, ki so jih običajno vlekli dva ali štirje konji. Dolg je bil približno 325 m, širok pa od 100 do 115 metrov. Njegovo stanje ohranjenosti je izjemno. Pot smo nadaljevali do amfiteatra, ki je zaključil trilogijo spektakularnih zgradb značilnih za rimsko mesto. Nahaja se izven mestnega središča.

Nato smo se okrepčali v senci dreves, sodelovali in zmagali na kvizu o poznavanju antičnega mesta Tarraco in pot nadaljevali do nakupovalnega centra, kjer smo imeli nekaj prostega časa za zapravljanje.

Tudi danes nas je sonce dodobra ogrelo. Precej utrujeni, smo se v večernih urah vrnili v hotel. Jutri nadaljujemo z delom v šoli.

Us desitgem bona nit. Ens veiem demà!

Salutacions des de l’Ampolla

Več fotografij si lahko ogledate na povezavi.

Related Images:

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)